2022. március

Kávészünet 2022. május 5-8.

Kávészünet és Őszi konferencia program
Kávészünet és Őszi konferencia program

Kedves Kollégák!

Ahogy már korábban jeleztük 2022. május 5-8. között, Siófokon tartjuk Kávészünet konferenciánkat, és 2022. szeptember 8-10. között, Tihanyban a HGYE Őszi konferenciáját. A részletek - tudományos és társasági programok, árak, szállás, regisztráció, stb. - a Kávészünet konferencia és az Őszi konferencia weboldalain olvashatók, amelyek a mai naptól elérhetők.

A regisztrációs felületek 2022. március 16-án (szerda), 14 órakor nyitjuk meg.

Az alábbiakra kiemelten felhívjuk a figyelmet:


Megjelent az EMMI 8/2022 (III.09.) számú egyedi utasítása az Ukrajnából érkező személyek egészségügyi ellátásáról

A csaotlmányban olvasható az EMMI 8/2022 (III.09.) számú egyedi utasitása az Ukrajnából érkező személyek egészségügyi ellátásáról.

PDF fájl megnyitása: 616.pdf

Sikeres egyeztetés a bölcsődei hiányzások igazolásáról

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete 2022. február 22-én többoldalú megbeszélésen vett részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügy Szakmai Irányításért Felelős Államtitkárságán. Az egyeztetések sikeresek voltak, melynek során komoly lépést sikerült tennünk az orvosi igazolások kivezetéséért.


Háziorvosok esetében alkalmazott helyi iparűzési adó

A Budapesti Területi Szervezet Elnökségének többszöri kezdeményezését követően, a MOK módosító indítványát - a háziorvosok esetében alkalmazott helyi iparűzési adóra vonatkozóan - a Pénzügyminisztérium elutasította ugyan, mégis pozitívan értékelhető, hogy a levél tanúsága szerint, az adóalapba nem minden számít bele, a bértámogatás nem képezi az iparűzési adó alapját! Ennek köszönhetően, várhatóan, a megállapított adóhatárt, a háziorvosi praxisok jelentős része, nem éri el.  

A minisztérium válasza az alábbi linken részletesen megismerhető.
https://tarhely.bpok.hu/2022/PM_2023_Helyi_iparuzesi_adora_vonatkozo_modositasi_javaslat.pdf
https://mok.hu/public/media/source/Transzparencia/Allasfoglalasok/Varga_Mih%C3%A1ly_IPA_0119.pdf


Tagsági díjak befizetésének időszaka

Kedves Kollégák!

Minden év eleje a tagsági díjak befizetésének időszaka. Miután sokan, több társaságnak is tgjai vagyunk, így idén - könnyítésül - összegyűjtöttük, hogy mely szervezeteknek, meddig, milyen számlaszámra, milyen összeget kell befizetni.


Beszámoló az Alapellátó Gyermekorvosok Európai Szövetsége (European Confederation of Primary Care Pediatricians - ECPCP) 2022. február 19-i online közgyűléséről

Az Alapellátó Gyermekorvosok Európai Szövetsége (European Confederation of Primary Care Pediatricians - ECPCP) egy 2009-ben alakult szervezet, amelynek tagjai olyan európai országok, amelyekben a gyermekek alapellátásban történő ellátását és gondozását gyermekorvosok végzik. A szövetség jelenleg 19 tagországot számlál, és 23 alapellátó gyermekorvosi egyesület a tagja. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete alapító és azóta is folyamatosan aktív tag. A közgyűlés számos programpontot tartalmazott, ezek közül a HGYE tagságát a legfontosabbakról szeretnénk röviden tájékoztatni.


MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél: Sokszínűség frissen és fagyasztva

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája: Sokszínűség frissen és fagyasztva. A hírlevél az alábbi linken olvasható.


Őszi konferencia

Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció