2022. október

HGYE XXVII. Őszi konferencia - képekben
HGYE XXVII. Őszi konferencia - képekben

Megtekinthetők a szeptemberi XXVII. Őszi konferencián készült képek a HGYE weboldalán, a Galéria menüpont alatt.


Új eljárásrend - 2022.09.09.

A linkre kattintva olvasható a 2022. szeptember 9-től érvényes új eljárásrend.


COVID-19 elleni oltási stratégiák és ajánlások 2022 őszi-téli időszakára

Ebben a gyorsan változó világban a Medical Affairs Manager, Immunology and Vaccines csokorba gyűjtötte néhány ország legfrissebb 2022 őszére vonatkozó COVID-19 elleni védekezési stratégiáját.

A WHO még nem frissítette a 2022 őszére vonatkozó 2022. július 11-i időközi ajánlását.

A CDC elsődleges célja 2022. őszén a súlyos megbetegedések, kórházi kezelést igénylő esetek csökkentése. Azt javasolják, hogy mindenki számára legyen elérhető az emlékeztető oltás és gondoskodjon róla, hogy naprakész legyen az oltási státusza, különösen 65 éves kor felett. Az immunszuprimáltak számára pre-expozíciós profilaxist, egy esetleges fertőződés esetén korai antivirális kezelés is javasolnak.


Meghívó - Ha kedd, akkor Tűzoltó utca - Gyermekendokrinológia - 2022.10.25. - akkreditált
Meghívó - Ha kedd, akkor Tűzoltó utca - Gyermekendokrinológia - 2022.10.25. - akkreditált

Kedves Kolléga!

A Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának "Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...!" elnevezésű rendezvénye 2022. októberétől OFTEX által akkreditált eseményként kerül megrendezésre!
A rendezvénysorozat eseményeire a megszokott módon, havi rendszerességgel, kedd délutánonként, a gyermekorvos kollégák számára érdekes és hasznos témákat körüljárva, klinikánk Tantermében kerül sor.


Elhunyt Dr. Marosi Csaba
Elhunyt Dr. Marosi Csaba

Megrendülve írom le. Ismét kevesebben, kevesebbek lettünk!

Nem csak számszerűleg, - hisz az pótolható talán, - de kevesebbek lettünk egy baráttal, ötletekben gazdag gyermekgyógyásszal, egy társsal, akire számítani lehet, aki kezet nyújt, okos tanácsokkal segít, tiszta egyenes látásmóddal szakmailag, emberileg melletted áll.


Megjelent a Hírvivő 2022/3. száma
Megjelent a Hírvivő 2022/3. száma

A Hírvivő idei harmadik száma olyan témákat jár körbe, mint házi gyermekorvosi ellátási modell, 2022 fő elemei − Felelősek vagyunk az új házi-gyermekorvos generációért, a gyermekekért, a szülők edukációjáért 


Kérdőív - Egészségügyi szervezetek fejlesztési lehetőségei

Tisztelt Doktor Úr! Tisztelt Doktornő!

Paulikné Varga Barbara a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának tanársegédje, és a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Doktori Iskola végzős hallgatója vagyok. Végzettségem szerint egészségügyi menedzser és informatika tanár. Oktatói munkámban az egészségügyi szervező szakon az egészségügyi ügyvitelszervező szakirányért felelős oktató. Disszertációm témájának az egészségügyi szervezetek fejlesztési lehetőségeinek a kutatását választottam. Akkor még nem gondoltam, hogy ez hirtelen milyen aktuálissá, szükségessé válik. Éppen ezért kérem a közreműködését, hogy a mellékelt online kérdőív kitöltésével segítsen valós igényeket és lehetőségeket megfogalmaznom.






MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél: Táplálkozás poszt-COVID időszakban
MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél: Táplálkozás poszt-COVID időszakban

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája: Táplálkozás poszt-COVID időszakban. A hírlevél az alábbi linken olvasható.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció