Tájékoztatás a rendelet-módosításról

Szakmai sikerekben gazdag 2023-as évet
Szakmai sikerekben gazdag 2023-as évet

Kedves Kollégák!

Az elmúlt hónapok nagyon sok, fontos változást hoztak az életünkben, munkánkban, amelyek az idei évre erőteljes hatással lesznek. Ehhez rengeteg erőre, kitartásra lesz szükségünk, de egyesületi szinten továbbra is óriási erőfeszítéseket teszünk, közösen, összefogva azért, hogy házi gyermekorvosi hivatásunk fennmaradjon, vonzóvá tegyük a fiatal kollégák számára, és fontosságát, nélkülözhetetlenségét hangsúlyozzuk, bemutassuk a szakma-, a szakmapolitika képviselőinek és a lakosságnak. 

Ehhez kérjük az előttünk álló 2023-as évben is a támogatásotokat, együttműködéseteket, a közös gondolkodást és a kitartást!

Szakmai sikerekben, egészségben gazdag, boldog új évet kíván
a HGYE vezetősége 


Házi gyermekorvosokat érintő változások 2023. január 1-től

Kedves Kollégák!

2022. december 30-án megjelent a Magyar Közlöny 223. számában az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosítása, amely alább olvasható, a házi gyermekorvosokra vonatkozó részek pirossal kiemelve.
A teljes Magyar Közlöny IDE kattintva olvasható.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a házi gyermekorvosokra vonatkozó részekre - 2022. december 24-i határidő előtt - benyújtotta észrevételeit, javaslatait, amely anyagot csatolva olvashattok, illetve továbbra is folyamatos tájékoztatást adunk a fejleményekről, új információkról. 


PDF fájl megnyitása: 735.pdf

Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció