2023. január

Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...!
Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...!

Az előadóknak köszönhetően, ezen a szakmai délutánon bepillanthatunk a belgyógyászat különleges ágába. Előadásokat hallhatunk a mozgásszervek betegségeivel foglalkozó reumatológia újdonságairól, érdekességeiről, megismerhetjük a gyermekreumatológiai tudományterület legújabb diagnosztikai és terápiás lehetőségeit.

Részletes program, jelentkezés módja a csatolt meghívóban található.


HGYE 2023. évi tagdíj
HGYE 2023. évi tagdíj

Kedves Kolléga, kedves HGYE Tagtársunk!!
 
Az elmúlt évek tagdíjbefizetéseit ezúton is köszönjük, amely összeggel hozzájárultál, hozzájárulsz az egyesület fenntartásához, magas színvonalú tevékenység végzéséhez. A hírlevelek, a negyedévente megjelenő Hírvivő, jogsegélyszolgálat, konferenciák, webinárok szervezése, szakmapolitikai háttéranyagok, szakmai anyagok készítése folyamatos működési költségekkel járnak, amelynek hátterét igyekszünk támogatásokból és pályázati forrásokból megteremteni, de a biztonságos működésünket nagyban segíti a tagság által befizetett tagdíjak összege is.


Megjelent a Hírvivő 2022/4. száma
Megjelent a Hírvivő 2022/4. száma

A Hírvivő decemberi száma olyan témákat jár körbe, mint például az alapellátás fennmaradása, utánpótlás kérdése, beszámoló a HGYE Őszi és az EGYT konferenciájáról, az orvosi beutalók helyes alkalmazásáról.

Interjú olvasható Dr. Kovács Tamással, a a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Neonatális Intenzív Centrumának vezetőjével, a HGYE 2022. évi tiszteletbeli tagja díj kitüntetettjével.


Összefoglaló egyes diagnosztizálható, terápiával már rendelkező ritka betegségekről

Elkészült és csatolva olvasható az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete gondozásában a 2022. szeptemberben megrendezett Ritka Betegségek Akadémián bemutatott házi gyermekorvosoknak, háziorvosoknak és védőnőknek szóló összefoglaló kiadvány, "Összefoglaló egyes diagnosztizálható, terápiával már rendelkező ritkabetegségekről" címmel.


Szülői tájékoztató anyagok az RSV fertőzésről

Egyre több az idei szezonban is az RSV fertőzés. A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Társasága (BKGYT) és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) együttműködésében készült egy szülői tájékoztató anyag, amelyet ajánlunk figyelmetekbe.

A tájékoztató anyag mellett figyelmetekbe ajánljuk Tordas Dániel kollégánk nehézlégzés tüneteket bemutató szemléletes videóját, amely szintén hasznos tájékoztató anyag a szülők számára.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció