2023. augusztusi extra

NEAK tájékoztatása a háziorvosi szolgáltatókat megillető bértámogatásról
NEAK tájékoztatása a háziorvosi szolgáltatókat megillető bértámogatásról

Kedves Kollégák,

a bérkiegészítéssel kapcsolatban több kérdés is érkezett, amelynek megválaszolásában Dr. Kőrösi László NEAK ellátási főigazgató-helyettes helyettesítői jogkörben eljáró főosztályvezetőt kerestük meg és az alábbi tájékoztatást kaptuk.


HGYE javaslatok - digitális időpontfoglalás
HGYE javaslatok - digitális időpontfoglalás

Kedves Kollégák,

a “Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól tv vég.haj 217/1997 (XII.1.)Kr. mód.” -jogszabály tervezethez,  társadalmi egyeztetés keretében a HGYE az alábbi javaslatokat tette. 

PDF fájl megnyitása: 805.pdf

Kollegiális vezetők tájékoztatása az alapellátást érintő aktuális kérdésekről

Kedves Kollégák!

Alább olvasható a három országos kollegiális vezető közös tájékoztató levele az alapellátást érintő aktuális kérdésekről.


Digitális kelengye
Digitális kelengye

Kedves Kollégák!

Az egészségügy digitális transzformációja és az adatok egységesítése folyamatban lévő európai léptékű feladat, aminek Magyarország is a része. Emiatt a digitalizáció az egészségügy vonatkozásában is, mint érzékelitek, felgyorsul. Az EESZT-ben elérhetőek az egészségügyi adatok, dokumentációk valamint megjelent az Egészségablak  applikáció, ami lehetővé teszi, hogy akár a mobiltelefon segítségével is megjeleníthesse a beteg az egészségügyi ellátás adatait. Egyik következő lépés az előjegyzések elektronikus felszínre való irányítása. Tervezett, hogy a betegek önállóan is foglalhatnak szakrendelésre időpontot, vagy ott módosíthatják a megkért időpontot- akár a mobilapplikáción keresztül akár az EESZT weboldalon keresztül, amennyiben van a gyermeküknek EESZT elérése. 

PDF fájl megnyitása: 809.pdf

A Magyar Gyermekorvosok Társasága egy híján 100
A Magyar Gyermekorvosok Társasága egy híján 100

Egy híján száz év... minden tudományos társaságot büszkeséggel tölt el, ha elmondhatja, hogy közel száz éve meghatározó egy közösség életének és nemcsak a gyógyításban betöltött szakmai szerepe miatt, hanem azon kulturális és szociális értékek okán is, amelyeket tagjai képviselnek és közvetítenek. 99 év alatt az MGYT végig követte az orvostudomány, a gyermekgyógyászat fejlődését és tevékenyen támogatta a gyógyítás színvonalának növekedését.


A legkisebbek oltására hány influenza elleni oltóanyag kell(ene) a praxisodban?
A legkisebbek oltására hány influenza elleni oltóanyag kell(ene) a praxisodban?

Kedves Kollégák!

Azoknak, akik már megosztották velünk véleményüket az influenza elleni oltóanyaggal kapcsolatban, azt nagyon köszönjük! Akiknek esetleg még nem volt alkalma kitölteni a kérdőívet, azoknak augusztus 20-ig van lehetőségük megküldeni válaszukat.

Évről évre visszatérő panasz a praxisokban, hogy kevés oltóanyagot kapunk a legkisebbek számára. Ugyanakkor az NNK felől azt halljuk, hogy nem fogy el a behozott készlet. Felmérésünkkel ezt az ellentmondást szeretnénk feloldani. 

Kérjük, hogy segíts válaszaiddal!

Előre is köszönjük az együttműködést!

A HGYE vezetősége


Kérdőív: hereleszállási-zavarok korszerű kezelése

Kedves Kollégák!

Azoknak, akik már megosztották velünk véleményüket a hereleszállási-zavarok korszerű kezelésével kapcsolatban, azt nagyon köszönjük! Akiknek esetleg még nem volt alkalma kitölteni a kérdőívet, azoknak holnap, azaz augusztus 20-ig van lehetőségük megküldeni válaszukat.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció