Tájékoztató a COVID-19 vakcina szoptatás alatti alkalmazhatóságáról

COVID-19 2021.01.18.
Tájékoztató a COVID-19 vakcina szoptatás alatti alkalmazhatóságáról
Jelenleg a Covid-19 betegség ellen a Comirnaty vakcina (Pfizer-BioNTech) engedélyezett Magyarországon, mely mRNS alapú (nincs aktív vírus vagy annak komponense az oltóanyagban). Az mRNS alapú Covid-19 vakcinák szoptató nők számára történő beadása körül ellentmondásos  információk keringenek, és több oltóponton is elutasítják a szoptató anyák beoltását. Ennek oka, hogy a vakcinafejlesztés során a klinikai vizsgálatokba szoptató nőket nem vontak be. Ez teljesen szokványos, hiszen várandós és szoptató nők nem kerülnek be az első vizsgálati csoportba semmilyen új gyógyszer, oltás vagy terápia bevezetésekor.

Az Anyatejút Tudásközpont, a Szoptatásért Magyar Egyesület és a Magyar Szoptatási Tanácsadók Közössége tájékoztatója  a mellékletben olvasható. 

IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció