Tájékoztatás a 16-18 évesek COVID-19 oltásra történő regisztráció módjáról

Szülőknek 2021.04.15.
Jelentős előrelépés: a NNK oltási terv tájékoztatójának V. és VII pontjában olvasható, hogy az oltási tervben a 16-18 évesek COVID-19 oltása is szerepel, valamint az oltási regisztráció során nyilvántartásba veszik a 16-18 évesek oltakozási szándékát is.
Még nincs két hete, amikor először jelezte egy házi gyermekorvos kolléga, hogy 18. évét betöltött, de még praxisába tartozó páciensét a területileg illetékes felnőtt ellátó kereste COVID-19 oltással kapcsolatban, aki a háziorvoshoz be nem jelentkezettekkel együtt az ő regisztrációját is megkapta. Az információ alapján megkerestük a NEAK, az OKFŐ és az EMMI illetékeseit is, kezdeményezve, hogy az oltó orvosok névsorába kerüljenek felvételre a házi gyermekorvosok is, mert ez esetben a 18+ éveseken túl, a fiatalabbak védőoltásának rendszerszintű, azaz házi gyermekorvosuk általi koordinációja is megoldható. Mindenhol pozitív választ kaptunk, és a kérdés most az Országos Oltási Munkacsoport előtt van. Várjuk a mielőbbi pozitív döntést. 

Kezdeményeztük továbbá, hogy az Országos oltási munkacsoportban vegyen részt házi gyermekorvos is, e-tekintetben is reméljük, hogy pozitív visszajelzést kapunk.https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mar-16-18-eves-fiatalokat-lehet-regisztralni-oltasra?fbclid=IwAR07_b2JIfdDsHnbXJYNoh3z2jvgFRReQgt2Ffadd99vfwgp_yB0Qyz6p5s
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció