2023. szeptemberi extra

Megjelent a jogszabály az asszisztensi béremelés fedezetének praxishoz utalásáról

Kedves Kolléga!

Megjelent a jogszabály, mely egybehangzóan korábbi hírlevelünkkel - arról rendelkezik, hogy praxistámogatásként érkezik majd az asszisztensek béremelésének fedezete praxisainkhoz. 
"„16/C. § (1) A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező, vállalkozási formában működő háziorvosi, házi gyermekorvosi szolgálat praxistámogatásra jogosult. A praxistámogatás összegét a 41. számú melléklet szerint kell meghatározni.


Interaktív egyeztetés az új intézkedések értelmezéséhez - 23.09.20.

Kedves Kolléga!

Az országos kollegiális szakmai vezetők kezdeményezésére  interaktív egyeztetést szervezünk a háziorvosok, házi gyermekorvosok, valamint az alapellátó fogorvosok körében egy élő online videókonferencia formájában. A célunk segítséget nyújtani az új intézkedések értelmezéséhez, valamint, hogy válasz kapjunk az esetlegesen felmerülő kérdéseinkre is. Az esemény során részletes tájékoztatásra kerül sor egyes egészségügyi aktuálpolitikai kérdésekről, így többek között az alapellátási körzetek alakításával, a halottvizsgálati szabályok megváltozásával, a szakdolgozói bérfejlesztéshez szükséges forrásokkal, továbbá a Járóbeteg Irányítási Rendszer alapellátási vonatkozásaival kapcsolatban.

Az online konferenciára ezúton tisztelettel meghívjuk Önt.

A webinárium időpontja: 2023. szeptember 20. (szerda) 18:00 óra

Közvetítés elérhetősége: https://youtube.com/live/MAMrPR2j2G4


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció