2023. november

Pénteken kezdődik a HGYE XXVIII. Őszi konferenciája - Ne maradjon le róla! Küldje el előre kérdéseit
Pénteken kezdődik a HGYE XXVIII. Őszi konferenciája - Ne maradjon le róla! Küldje el előre kérdéseit

Kedves Kolléga!

Nem regisztrált még a HGYE XXVIII. Őszi konferenciájára? Van még rá lehetősége ITT

Miért érdemes részt venni az eseményen? Mert átalakul az egészségügy. Ez fenyegetés, vagy lehetőség számunkra? Megmarad-e a praxisunk? Marad-e a praxisjogunk? Fogynak a házi gyermekorvosok, de ki fogja ellátni a gyerekeket? Lesz-e utánpótlás? Hogyan működjünk együtt a fiatalokkal? A háziorvosokkal? A védőnőkkel? Válaszok itthonról és Európából.  Hogyan kezelhetők ezek a problémák? Az Európai Gyermekorvos Társaság és a hazai tapasztalatok (HGYE). Kormányzati  tervek, célok, válaszok. Erről szól a szakmapolitikai blokk az Őszi Konferencián. A szakmapolitikai színesre pedig várjuk kérdéseit ITT

Péntek délután, 13.10-től egy rendkívül izgalmas és érdekes előadást hallhatunk "Gyermek-alapellátás Európában" címmel Stefano Del Torso-tól, aki az Európai Gyermekgyógyászati Akadémia ügyvezető igazgatója, a European Academy of Pediatrics Research in Ambulatory Settings Network (EAPRASNET) elnöke, ChildCare WorldWide Olaszország tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Gyermekgyógyászati Társaság IPA állandó bizottságának tagja, gyermekgyógyász szakorvos, gyermekkardiológus, gyermekgyógyász alapellátó orvos


Gránit Bank

Obezitás indikátorok 2024. január 1-től

Kedves Kolléga!

Jelen állás szerint, 2024. január 1-től a két - korábban - felfüggesztett obezitás indikátor is értékelésre és finanszírozásra kerül.
Nincs hivatalos információ arról, hogy a korábban megjelent "elmúlt 12 hónap"-ot értékelik-e,vagy ezt is - az anaemiához hasonlóan-  24 hónapra növelték, így mindenféleképpen javasolt utána nézni a praxisokban az obezitásos gyermekeknek.


eSzemélyi igazolványok hitelesítő tanúsítványai

Kedves Kolléga!

Több jelzés is érkezett, hogy az orvoskollégák egy része nem tud az EESZT-be belépni. Kiderült, hogy az e-személyikbe telepített EESZT hozzáféréshez szükséges tanúsítványok közül azok, amelyeket a 2017. július és 2017. szeptember hónapok között kiállított e-személyi igazolványokban vannak, azok lejártak, akkor is ha magának a e-személyi igazolványnak az érvényessége még nem járt le.


Töltse ki retinoblastoma kérdőívünket
Töltse ki retinoblastoma kérdőívünket

Kedves Kolléga!

Ezúton is köszönjük azoknak, akik már kitöltötték a Retinoblastoma kérdőívünket. Akiknek még nem volt rá ideje, azoknak még van lehetőségük válaszaikkal segíteni a felmérést.
A kérdőív a Részletek gombra kattintva érhető el.


Szakmai események november hónapban

2023. november hónapban több szakmai esemény/kreditpontos továbbképzés is megrendezésre kerül, amelyekről bővebben olvashatnak a HGYE honlapján.

  • Tiszaparti esték online továbbképzés - 2023.11.07. - Germekdiabétesz
  • Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...! - Új kihívásokra, új válaszok a gyermekneurológiában! - 2023.11.07.
  • Meghívó - Bókay Akadémia 20. rész - 2023.11.09. - A seb


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció