2024. januári extra

Meghívó - Házi gyermekorvosokat is várnak, elméleti és gyakorlati ultrahang képzésre! - 2024.02.20-23.
Meghívó - Házi gyermekorvosokat is várnak, elméleti és gyakorlati ultrahang képzésre! - 2024.02.20-23.

Kedves Kollégák!

A praxisaink eszközfejlesztése minden várakozást felülmúlt, ezért számos eszközhöz tervezünk online illetve jelenléti képzést az év során. Többen kértünk, és kaptunk Ultrahang készüléket praxisunkba, de képzésre van szükségünk ahhoz, hogy ezt megfelelően használni tudjuk. A HGYE igyekszik elérni, hogy célzott képzés, és licenc vizsga lehetőségünk is legyen.  Ennek az első lépése, hogy gyermek ultrahangos kolléga közbenjárására, meghívást kaptunk egy korábban meghirdetett képzésre. Megfelelő számú jelentkező esetén a gyermek ultrahangos szempontok hangsúlyosabbak lesznek az oktatás során. 

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika és Orvosi Képalkotó Klinika, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Gasztroenterológiai Tagozat, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Ultrahang Szekció, valamint a Magyar Biofizikai Társaság (MBFT-OBUSZ) közös szervezésű, 44 kreditpontos képzése.

Időpont: 2024. február 20- 23. (kedd-péntek)
Helyszín: DPC Szent László Kórház Díszterem, Budapest 1097 Albert Flórián út 5-7, valamint budapesti gyakorlati képzőhelyek.

Jelentkezés emailben: szekelygy@gmail.com 

Részletek:

PDF fájl megnyitása: 880.pdf

Háziorvosi igazolás iskolakezdés eltolása érdekében

Kedves Kollégák!

Bizonyára többeket is megkerestek a szülők, hogy háziorvosi igazolást kérjenek az iskolakezdés eltolása érdekében.

Ennek kapcsán egyezettünk az oktatási Hivatallal és az alábbi tájékoztatást adták. Kizárólag állami egészségügyi intézmény (kórház,szakrendelő) szakorvosa által kiállított igazolást fogadnak el, háziorvosi igazolást nem. Semmilyen dokumentumot nem kell eredeti példányban beküldeni, csak másolatban.


Meghívó - Európai Gyermekgyógyászati Akadémia (EAP) mesterkurzusára
Meghívó - Európai Gyermekgyógyászati Akadémia (EAP) mesterkurzusára

2024. április 12-14 között kerül megrendezésre az Európai Gyermekgyógyászati Akadémia (EAP) mesterkurzusa, amelynek a Sheraton Hotel ad helyszínt, a portugáliai Portóban. Ez a rangos esemény egyedülálló platformot kínál a tudáscseréhez, hálózatépítéshez, elősegítve a szakmai fejlődést. 

További részletek:


Alapellátó gyermekorvosok és a PIC ellátás

Kedves Kollégák!

Az alábbi linken található kérdőív célja, hogy PIC osztályvezetőként felmérjem a kapcsolatot a PIC osztályok és az onnan, az alapellátó körzetekbe emittált gyermekek háziorvosai között. A kérdőív célja, hogy segítsen megtalálni azokat a lehetőségeket, utakat, melyekkel ez a kapcsolat élőbbé, gördülékenyebbé válhat. Hiszem, hogy a felmérés eredményei hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy a gyermekeknek minél jobb ellátást biztosíthassunk az emisszió előtt és azt követően is. 

A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.

Köszönöm az együttműködést!

Dr. Dalloul Hicham


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció