2021. június

Hamarosan lehet regisztrálni a Kávészünetre!
Hamarosan lehet regisztrálni a Kávészünetre!

Napokon belül megnyitjuk a szeptemberi Kávészünet regisztrációs felületét, így érdemes ellenőrizni az idei HGYE tagdíj rendezettségét, hiszen a regisztrációs díjak esetén, az számít HGYE tagnak, aki a regisztrációját megelőzően átutalta a 2021. évi tagdíjat a HGYE számlaszámára.
A 15.000 Ft-os tagdíjat a 11713005-20419448 bankszámlaszámra kérjük átutalni, a megjegyzés rovatban név, adószám feltüntetésével. A számlát ezt követően küldjük meg a megjelölt (cég) névre.


Szülőknek - Kérdezz-felelek a gyermekek Covid-oltásáról

Az elmúlt időszakban számos közlemény foglalkozott a gyermekek járványban betöltött szerepével. Az oltási program Magyarországon mostanra egy olyan szakaszba érkezett, amikor lehetővé vált a gyermekek védőoltása is. A 16-18 évesek oltása előzetes regisztráció és időpontfoglalás után a Comirnaty (Pfizer) vakcinával történik, amelynek gyógyszerhatósági engedélye már a korai engedélyeztetési eljárás során is magába foglalta ezen korosztályt.



Új irányelvek asztma és újraélesztés témában
Új irányelvek asztma és újraélesztés témában

A European Respiratory Society és a European Respiratory Council 2 új irányelvet jelentetett meg asztma (5-16 éves korosztály) és újraélesztés témákban.
Az irányelvek angol nyelven az alábbi linkekkre kattintva olvashatók.


Új menüpontok a hgye.hu weboldalon
Új menüpontok a hgye.hu weboldalon

Az elmúlt hetekben több új menüpont is kialakításra került az egyesület weboldalán, a hgye.hu oldalon, így a jövőben egy helyen lehet már megtalálni a kollégák számára fontosabb témákhoz tartozó cikkeket. 
Az új menüpontok a következők:





Poszt-COVID Ambulancia az SE II. sz. Gyermekklinikáján

Kedves Kollégák!

Az Semmelweis egyetem II. sz. Gyermekklinika Poszt-COVID ambulanciája megkezdte rendelését. Azokat a gyermekeket várják itt, akiknek elhúzódó panaszai maradtak COVID fertőzés után. Rendelésre online módon foglalható időpont itt: https://bit.ly/longcovidtuzolto
Rendelési időpont: keddi napokon délelőtt 09:00-13:00 óra között

Részletek a csatolmányban találhatók.


Integrált szülő-csecsemő konzultáció - szakirányú továbbképzés - Jelentkezési határidő: június 15.
Integrált szülő-csecsemő konzultáció - szakirányú továbbképzés - Jelentkezési határidő: június 15.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Továbbképző Központ nevében ajánljuk figyelmébe a 2021. szeptemberben induló INTEGRÁLT SZÜLŐ-CSECSEMŐ KONZULTÁCIÓ szakirányú továbbképzést: https://barczi.elte.hu/iszcsk  

A képzés célja a kora gyermekkori egészséges fejlődéssel, illetve a klasszikus regulációs problémákkal kapcsolatos ismeretek átadása, megszilárdítása és kezelési lehetőségek szupervízióval történő gyakorlása a kisgyermekekkel és családjaikkal foglalkozó szakemberek számára. 

A részletekért kattintson!


Kérdőív - neonatális fájdalommal kapcsolatos ismerertekről

Dr. Ivancsó Johanna a miskolci Koraszülött Intenzív Osztály neonatológusa készített egy online kérdőívet. A kutatással célja az európai gyermekorvosok (rezidensek, szakorvosjelöltek, szakorvosok) neonatális fájdalommal kapcsolatos ismereteinek felmérése. A kérdőív önkéntes, anonim, feleletválasztós kérdéseket tartalmaz és kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe. Az adatokhoz jelszóval védett weboldalon keresztül csak a vizsgálónak van hozzáférése és a válaszok csak ehhez a kutatáshoz lesznek felhasználva.

A magyar nyelvű kérdőív IDE kattintva tölthető ki.



Felmérés a Gyermekunió kisgyermekkori programok tanulmány céljára

Szeretnénk a kollégák segítségét kérni, egy kérdőív kitöltésében. A  Gyermekunió program szervezői egy készülő tanulmány keretében szeretnék megvizsgálni, hogy Magyarországon a gyermekkor során hogyan biztosíthatók a fejlődés optimális feltételei, különösen a kisgyermekkor (0-iskoláskor) időszakában. Illetve, elemzik, hogyan érvényesülnek jelenleg e feltételek a gyermeki jogoknak megfelelően, különös tekintettel az egyenlőtlenségek csökkentésére.

A kérdőív IDE kattintva érhető el.


MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél - A Hazai superfoodok
MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél - A Hazai superfoodok

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája: A HAZAI SUPERFOODOK. A hírlevél az alábbi linken olvasható.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció