2021. október

Az Aksolin® nem csupán „zöld-ség” kérdése... Ön már érti az Aksolint?

Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...! - SE továbbképzés - 2021.10.26.

A Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája ismét elindítja a korábbi évek sikeres továbbképzési sorozatát.

Minden gyermekkel foglalkozó kollégát várnak az "Új kihívások és lehetőségek a gyermekorvosi gyakorlatban című, kedd délutáni rendezvényeikre.
Az első alkalomra 2021. október 26-án kerül sor, amelynek témája Long-COVID a gyermekkorban.

Jelentkezni 2021. október 22-ig, 12 óráig lehetséges.

Részletek:


22. Kávészünet konferencia - előadások, teszt, kérdőív
22. Kávészünet konferencia - előadások, teszt, kérdőív

Kedves Kollégák!

Nagy örömünkre szolgált, hogy másfél év kényszerű távollét után a múlt héten Tihanyban ilyen nagy létszámban újra találkozhattunk! Úgy érezzük, sikeres konferencián vagyunk túl, kb. 650 regisztrált fővel, ebből több mint 600 fő folyamatos személyes vagy online jelenlétével - tele élményekkel, az újbóli találkozás örömével, és természetesen új ismeretekkel gazdagodva.

Mondd el véleményed ITT      Előadások visszanézése ITT


Kérdések és válaszok a COVID-19 védőoltásról - válaszolt Prof. Dr. Mészner Zsófia

Kedves Kollégák!


Szeptember közepén lehetőség volt a COVID-19 védőoltással kapcsolatosan kérdéseket feltenni Prof. Dr. Mészner Zsófia PhD részére. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet (HOGYI) Módszertani igazgatója válaszolt a kérdésekre, amelyek a részletek gombra kattintva olvashatók.

A fenti témában továbbra is várjuk a kérdéseket ITT.


Friss hírek COVID-19 témában

Legfrissebb COVID-19 témában megjelent cikkeink itt olvashatók.

- Mikor engedhetjük vissza a betegségből gyógyult gyermeket a bölcsődébe, óvodába, iskolába?
- Támpontok a negyedik hullámhoz a gyermek alapellátásban


Megjelent a Hírvivő legfrissebb száma
Megjelent a Hírvivő legfrissebb száma

A Hírvivő őszi számában ismét érdekes szakmai cikkek találhatók, valamint interjú olvasható Dr. Nagy Anikóval, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatójával.


SE II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika poszt-COVID betegeket ellátó ambulanciája

A COVID-19 fertőzésen átesett gyerekek jelentős részénél a megbetegedést követően heveny tünetek jelentkeznek, melyek a felgyógyulást követően elhúzódóan fennmaradnak. Gyermekeknél jellemzően légúti, szív- és érrendszeri, mozgásszervi, emésztőrendszeri, pszichiátriai problémák alakulhatnak ki, melyek akadályozzák a gyermekek megszokott életvitelét.


„A digitális egészségügyi rendszer működése – digitális alapismeretek, készségek az egészségügyben” továbbképzés - 2021.10.29.
„A digitális egészségügyi rendszer működése – digitális alapismeretek, készségek az egészségügyben” továbbképzés - 2021.10.29.

Az Edutus Egyetem a Semmelweis Egyetem Digitális Egészségtudományi Intézetének szakmai irányításával elkészítette és minősíttette az egészségügyi szakdolgozók számára „A digitális egészségügyi rendszer működése – digitális alapismeretek, készségek az egészségügyben” című szabadon választható elméleti továbbképzést. A tanfolyam a 2. számú, Gyermek ápolás és gondozás szakmacsoportban szereplő szakképzetséggel rendelkezők számára is minősítésre került.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció