2023. április

Adó 1 %

Támogasd adód 1%-ával idén is a HGYE-t
Támogasd adód 1%-ával idén is a HGYE-t

Kedves Adományozó Tagtársunk!

Ezúton köszönjük adományodat, amelyet a HGYE részére ajánlottál fel a tavalyi évben, személyi jövedelemadódból, így az előző évben közel 800 000 forint gyűlt össze a magánszemélyek által felajánlott adó 1%-ból.



A praxisok eszközfejlesztése, a magas szintű betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzése célegyeneshez közeledik!

Az „Alapellátás fejlesztése a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatok kapuőri funkciójának megerősítésére” kiemelt projekt keretében 2022. decemberében online eszköz-igényfelmérő kérdőív került kiküldésre az ön háziorvosi praxisának részére.

A beérkezett kérdőívek alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (továbbiakban: NNK), elvégezte az eszköztámogatási rendszer finanszírozásához szükséges validálási feladatait. Az eszközigények előzetes összesítésével, illetve a szakmai szempontok figyelembevételével eszközlistát állított össze, amelyre alapozva megindította a közbeszerzési eljárásokat a praxisokhoz történő eszközkihelyezés érdekében.


75 év felettieknek nincs továbbképzési kötelezettsége

Az orvosok továbbképzésének jogi feltételeit a 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szabályozza, amely nem tartalmaz az életkorra vonatkozó felmentést a továbbképzési kötelezettség alól. Az 1997.évi CLIV törvény 116/B§ (4) viszont rendelkezik a 75 év feletti egészségügyi dolgozó mentességéről.


Kávészünet

Megjelent a Hírvivő 2023/1 száma
Megjelent a Hírvivő 2023/1 száma

A Hírvivő 2023. márciusi száma olyan témákat jár körbe, mint indikátorok, szoptatás, immunhiány, laparoszkópia, acut scrotum, applikációk a gyermekek gondozásához, orális immunterápia helye az ételallergiák kezelésében, GDPR és telemedicina a gyermekorvosi alapellátásban, valamint interjú olvasható Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárral.


Gyermekmentő kézikönyv szülőknek
Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

Tisztelt Orvos kolléga!

A 25 éve működő Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány a segítségét szeretné kérni a tavaly decemberben kiadott, “Gyermekmentő kézikönyv szülőknek” című hiánypótló könyvünk népszerűsítéséhez.

Kérjük, helyezzék ki A3-as plakátunkat a rendelőjükbe, hogy felhívhassuk a váróban tartózkodó szülők figyelmét kiadványunkra. Amennyiben segítségünkre tudnak lenni a könyv népszerűsítésében, kérem vegyék fel a kapcsolatot kolléganőnkkel telefonon vagy elektronikus levélben: László Krisztina (e-mail: laszlok@gyermekrohamkocsi.hu; mobil: 06-30-784-2372)


PDF fájl megnyitása: 778.pdf

Szakmai események április hónapban

2023. április hónapban több szakmai esemény is megrendezésre kerül, amelyekről bővebben olvashatnak a HGYE honlapján.

  • I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferencia - 2023. 04. 15.
  • Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Kongresszusa - 2023.04.20-22.





MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél: Kell-e félnünk a szénhidrátoktól egészségben, betegségben?
MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél: Kell-e félnünk a szénhidrátoktól egészségben, betegségben?

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája: Kell-e félnünk a szénhidrátoktól egészségben, betegségben? A hírlevél az alábbi linken olvasható.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció