2021. június

Hamarosan lehet regisztrálni a Kávészünetre!
Hamarosan lehet regisztrálni a Kávészünetre!

Napokon belül megnyitjuk a szeptemberi Kávészünet regisztrációs felületét, így érdemes ellenőrizni az idei HGYE tagdíj rendezettségét, hiszen a regisztrációs díjak esetén, az számít HGYE tagnak, aki a regisztrációját megelőzően átutalta a 2021. évi tagdíjat a HGYE számlaszámára.
A 15.000 Ft-os tagdíjat a 11713005-20419448 bankszámlaszámra kérjük átutalni, a megjegyzés rovatban név, adószám feltüntetésével. A számlát ezt követően küldjük meg a megjelölt (cég) névre.


Szülőknek - Kérdezz-felelek a gyermekek Covid-oltásáról

Az elmúlt időszakban számos közlemény foglalkozott a gyermekek járványban betöltött szerepével. Az oltási program Magyarországon mostanra egy olyan szakaszba érkezett, amikor lehetővé vált a gyermekek védőoltása is. A 16-18 évesek oltása előzetes regisztráció és időpontfoglalás után a Comirnaty (Pfizer) vakcinával történik, amelynek gyógyszerhatósági engedélye már a korai engedélyeztetési eljárás során is magába foglalta ezen korosztályt.Új irányelvek asztma és újraélesztés témában
Új irányelvek asztma és újraélesztés témában

A European Respiratory Society és a European Respiratory Council 2 új irányelvet jelentetett meg asztma (5-16 éves korosztály) és újraélesztés témákban.
Az irányelvek angol nyelven az alábbi linkekkre kattintva olvashatók.


Új menüpontok a hgye.hu weboldalon
Új menüpontok a hgye.hu weboldalon

Az elmúlt hetekben több új menüpont is kialakításra került az egyesület weboldalán, a hgye.hu oldalon, így a jövőben egy helyen lehet már megtalálni a kollégák számára fontosabb témákhoz tartozó cikkeket. 
Az új menüpontok a következők:

Poszt-COVID Ambulancia az SE II. sz. Gyermekklinikáján

Kedves Kollégák!

Az Semmelweis egyetem II. sz. Gyermekklinika Poszt-COVID ambulanciája megkezdte rendelését. Azokat a gyermekeket várják itt, akiknek elhúzódó panaszai maradtak COVID fertőzés után. Rendelésre online módon foglalható időpont itt: https://bit.ly/longcovidtuzolto
Rendelési időpont: keddi napokon délelőtt 09:00-13:00 óra között

Részletek a csatolmányban találhatók.


Integrált szülő-csecsemő konzultáció - szakirányú továbbképzés - Jelentkezési határidő: június 15.
Integrált szülő-csecsemő konzultáció - szakirányú továbbképzés - Jelentkezési határidő: június 15.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Továbbképző Központ nevében ajánljuk figyelmébe a 2021. szeptemberben induló INTEGRÁLT SZÜLŐ-CSECSEMŐ KONZULTÁCIÓ szakirányú továbbképzést: https://barczi.elte.hu/iszcsk  

A képzés célja a kora gyermekkori egészséges fejlődéssel, illetve a klasszikus regulációs problémákkal kapcsolatos ismeretek átadása, megszilárdítása és kezelési lehetőségek szupervízióval történő gyakorlása a kisgyermekekkel és családjaikkal foglalkozó szakemberek számára. 

A részletekért kattintson!


Kérdőív - neonatális fájdalommal kapcsolatos ismerertekről

Dr. Ivancsó Johanna a miskolci Koraszülött Intenzív Osztály neonatológusa készített egy online kérdőívet. A kutatással célja az európai gyermekorvosok (rezidensek, szakorvosjelöltek, szakorvosok) neonatális fájdalommal kapcsolatos ismereteinek felmérése. A kérdőív önkéntes, anonim, feleletválasztós kérdéseket tartalmaz és kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe. Az adatokhoz jelszóval védett weboldalon keresztül csak a vizsgálónak van hozzáférése és a válaszok csak ehhez a kutatáshoz lesznek felhasználva.

A magyar nyelvű kérdőív IDE kattintva tölthető ki.Felmérés a Gyermekunió kisgyermekkori programok tanulmány céljára

Szeretnénk a kollégák segítségét kérni, egy kérdőív kitöltésében. A  Gyermekunió program szervezői egy készülő tanulmány keretében szeretnék megvizsgálni, hogy Magyarországon a gyermekkor során hogyan biztosíthatók a fejlődés optimális feltételei, különösen a kisgyermekkor (0-iskoláskor) időszakában. Illetve, elemzik, hogyan érvényesülnek jelenleg e feltételek a gyermeki jogoknak megfelelően, különös tekintettel az egyenlőtlenségek csökkentésére.

A kérdőív IDE kattintva érhető el.


MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél - A Hazai superfoodok
MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél - A Hazai superfoodok

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája: A HAZAI SUPERFOODOK. A hírlevél az alábbi linken olvasható.


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció