Hí­rek

Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken! - 2024. május 2-5., Siófok
Hí­rek 2024.02.13.


Szavazz a HGYE-SE
Hí­rek 2024.02.12.

Kedves Kolléga!

2024. február 12-én elindult a szavazás a Richter Anna Díj pályázataira, hogy eldőljön, melyik csapat kapja a közönségdíjat 2024-ben. A Richter Anna Díj Facebook oldalán, illetve weboldalán hétfőtől egyenként bemutatják a döntős pályázatokat, amelyen idén a Házi Gyermekorvosok Egyesülete a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Életmód ambulanciával közös "Nem elhízni könnyebb, mint lefogyni" című programjával szintén részt vesz. 

A közönségdíj elnyeréséhez a TE szavazatodra is szükség van, így kérjük, hogy nézd meg a "Nem elhízni könnyebb, mint lefogyni" kisfilmünket és szavazz ránk! Ha szavaztál, kérjük, hogy továbbítsd a linket családtagjaidnak, barátaidnak, ismerőseidnek, kollégáidnak, hogy ők is szavazhassak a HGYE programjára. 
 
Szavazni március 10-ig van lehetőség. A közönségdíj nyertese, a zsűridíjakkal együtt 2024. március 20-án derül majd ki minden csapat és a közönség számára. 


Köszönjük!

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete nevében:
Dr. Kántor Irén
alelnök

https://richterannadij.hu/index.php/2023/2023-dontosok-4
FONTOS információ Indikátorokkal kapcsolatban
Hí­rek 2024.01.08.

A jelentésben elfogadott OENO-kódok alkalmazása a budapesti főosztállyal egyeztetésre kerültek.

Tájékoztatásuk alapján a 
43601-es OENO használata a helyes, ez a jelenleg érvényes OENO kódja a oltásnak.
43594-es OENO-kód még ez év közepéig kerül elfogadásra, ugyanis időközben a Szabálykönyvből kikerült, már érvénytelen OENO-kód.

Fentiekre való tekintettel a NEAK honlapján lévő tájékoztatóban foglaltak az irányadóak az indikátorok elszámolása kapcsán.


NNGYK védőoltásokkal kapcsolatos tájékoztatása
Hí­rek 2024.01.08.

A HGYE vezetősége két védőoltás alkalmazásával kapcsolatban kért tájékoztatást a NNGYK-tól, annak érdekében, hogy a szülőknek megfelelő felvilágosítást adhassunk, és magunk is megfelelőképpen járjunk el. Alább olvashatók a kérdések és Dr. Galgóczi Ágnes, a NNGYK Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály osztályvezetőjének válasza.

1. Vaxneuvance (15 valens Pneumococcus Vakcina)
2. Spikevax XBB 1.5 (Moderna) COVID-19 elleni oltóanyag
3. Megjelent a 18/1998. NM rendelet módosítása a varicella elleni oltási rend változással

https://www.hgye.hu/index.php?id=3&cid=746
Jogszabályváltozások
Hí­rek 2024.01.08.

2023. 12. 23-tól hatályos a 8/2002. (X. 4.) ESZCSM rendelet módosítása

1. § Az anyatej társadalombiztosítási támogatás alapját képező áráról, valamint a  támogatás elszámolásának módjáról szóló 8/2002. (X. 4.) ESZCSM rendelet 1. § (1) bekezdésében a „2700 Ft.” szövegrész helyébe a „3500 Ft.” szöveg lép.


Megjelent a Hírvivő 2023/4. száma
Hí­rek 2024.01.08.

A Hírvivő decemberi száma olyan témákat jár körbe, mint a HGYE-t érintő témák, változások, gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai lehetőségek, baleset-megelőzési kompetenciánk, amblyopia okai és terápiás lehetőségei, allergia képzett iskola program, HGYE Őszi konferencia, SARS-CoV-2-fertőzés, Fizikai bántalmazást követő mentális betegség gyermekkorban, Balaton-átúszás, mit is szolgáltatunk a praxisban?, valamint interjú olvasható Dr. Gárdos Lászlóval, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának leköszönt elnökével.

https://www.hgye.hu/index.php?id=2&hirvivoid=89
Tényleg a lényeg - Tehéntejfehérje-allergia ellátás az alapellátásban
Hí­rek 2023.12.03.

Kedves Kollégák! 

Megjelent a HGYE gondozásában a "Tényleg a lényeg" sorozat legújabb kiadványa a "Tényleg a lényeg - Tehéntejfehérje-allergia ellátás az alapellátásban" címmel. A csatolva található kezelési séma, algoritmus, a napi munkánk során leggyakoribb tünetek és kórképek esetén diagnosztikai és terápiás támogatást nyújt. Összefoglalva a vezető tüneteket, osztályozva a súlyosságát, felsorolva a terápiás lehetőségeket. Mindezt a legfrissebb szakmai ajánlásokkal harmónizálva.

Honlapunkon megtalálható letölthető formátumban.

Forgassátok haszonnal!


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció