Hí­rek

Szakmai állásfoglalás a 6-35 hónap közötti gyermekek influenza elleni oltásával kapcsolatban
Hí­rek 2018.01.04.

A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság Vakcinológiai Szekciójának és a Házi Gyermekorvosok Egyesületének szakmai állásfoglalása a 6-35 hónapos, egészséges gyermekek szezonális influenza elleni immunizálásához a Vaxigrip Tetra /Sanofi Pasteur/ - oltóanyaggal.


Igazolás - változást sürgetnek a gyermekorvosok
Hí­rek 2018.01.03.

Az igazolások miatti felesleges orvos – beteg - szülő találkozások tömegesen irritálják a kollégákat. Értelmes munkától veszik el az időt, rossz a szülőnek, gyereknek, rontja a munkahelyi közérzetünket, leértékeli az orvosi tevékenységet, “dokivá” silányít


Információk a meningococcus fertőzés elleni védőoltásról
Hí­rek 2016.12.12.

A napokban elhunyt gimnazista tragédiája felhívja a figyelmet a menigococcus fertőzés rendkívül súlyos veszélyeire. A betegség megelőzésének legeredményesebb módszere még mindig a védőoltás. Jelenleg mindkét, hazánkban gyakran előforduló szerocsoport (B és C) ellen hatékony vakcinával rendelkezünk, és forgalomban van az Európa több országában előforduló W135, valamint a már hazánkban is felbukkant Y szerocsoportok ellen is védettséget biztosító négykomponensű (A, C, Y, W135) oltóanyag is. A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének általános tájékoztatója a meningococcus fertőzés elleni védőoltásról.


A MGYT és a HGYE közös Szekciójának nyílt levele a gyógyszerfelírási rendelet változása kapcsán
Hí­rek 2016.09.16.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete közös Házi Gyermekorvosi Szekciója. Az alapellátó gyermekorvosok tudományos szakmai műhelye “Aki nem halad, az hátrál!” www.hgyoszekcio.hu Tisztelt Alapellátó Gyermekorvos és Családorvos Kollégák!


Hasznos, jól szervezett rendezvény volt -„Gyermek-allergológia az alapellátásban”
Hí­rek 2016.09.21.

„Hasznos, jól szervezett rendezvény volt.” Ez volt a résztvevők egyöntetű véleménye a HGYE Gyermek-alapellátási Akadémia Gyermek-allergológia az alapellátásban című továbbképzéséről. A szeptembepittypangr 17.-i budapesti tanfolyam az Európai Gyermekgyógyászati Akadémia (EAP) Allergológiai Mesterkurzusa alapján került megszervezésre.


Nagyon időszerű volna végre felnőttnek tekinteni a szülőt
Hí­rek 2016.02.18.

Nagyon időszerű volna végre felnőttnek tekinteni a szülőt - Interjú dr. Kádár Ferenc gyermekorvossal. Üveg térelválasztók, színes falak, kiegészítők, recepció, gyereksarok, könyvek, tévé.


Küldöttközgyűlés, 2016. február 27.
Hí­rek 2016.02.27.

Meghívó Tisztelt Küldöttek és Tagok! A Házi Gyermekorvosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete évi rendes küldöttközgyűlését az alapszabály 16. § (2) bekezdése értelmében, a vezetőség összehívja.


Sokszínű egészségtudatosság – Értsd, Csináld, Szeresd
Hí­rek 2015.04.15.

SOKSZÍNŰ EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG. – ÉRTSD, CSINÁLD, SZERESD címmel az Eduvital Művek gondozásában, Prof. Falus András szerkesztésében – társszerkesztő: Melicher Dóra – megjelent könyvet ajánljuk kollégáink figyelmébe, melyről szerkesztői így nyilatkoznak:


Önkéntes Orvos-csoport
Hí­rek 2015.08.25.

Tájékoztató 2015. július végén, augusztus elején kezdtünk el gondolkodni azon, hogy civil szervezetként, tudunk-e segíteni, ha igen, miként a menekültek egészségügyi ellátásában.


Az OEP közleménye a menekültek ellátásáról
Hí­rek 2017.06.22.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye a menekültek egészségügyi ellátására vonatkozó szabályokról (2015.07.21.) A Magyarországra érkező menekült, menedékes és oltalmazott státuszt igénylő személyek egészségügyi ellátásra vonatkozó jogosultsága a menekülti, menedékesi és oltalmazotti státuszának elismerésére (együttesen: elismerési eljárás) vonatkozó hatósági eljárás függvényében alakul.


BCG oltóanyag hiány
Hí­rek 2015.07.18.

Kedves Kolléga! Az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól július 17-én kapott tájékoztatás szerint a BCG oltóanyag nemzetközi ellátási problémái miatt hazánkban sem biztosítható a folyamatos BCG oltásokhoz szükséges oltóanyag mennyiség.


Az év végéig marad a megváltozott oltási rend
Hí­rek 2017.06.22.

Az országos tisztifőorvos június 19.-i leveléből értesülhettünk, hogy a Pentaxim oltóanyag átmeneti hiánya miatt az éve első felében ideiglenesen megváltozott kötelező oltási rend érvényben marad az év végéig.


Szolidaritási nyilatkozat
Hí­rek 2015.05.25.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete hosszú évek óta küzd a gyermekek egységesen magas színvonalú ellátásáért. Két évtizede kitartóan képviseljük azt az álláspontot, hogy a gyermek-alapellátás korszerűsítését szolgáló fejlesztési koncepció kidolgozása és elfogadtatása nem tűr halasztást.


Szakmai összefogás a gyermekek egészségéért
Hí­rek 2017.06.22.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Védőnők Egyesülete és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet a mai napon szakmai összefogást kezdeményeznek és aláírásukkal vállalják, hogy közösen lépnek fel a magyar társadalmat érintő legsúlyosabb civilizációs betegségek megelőzéséért, kiemelten foglalkozva a kisgyermekkorral.


Itt a meningococcus B elleni védőoltás!
Hí­rek 2017.06.22.

A Védőoltási Tudományos Tanács júniusi megbeszélésén téma volt a Bexsero néven (Novartis) júliustól forgalomba került új, meningococcus B baktérium elleni oltóanyag bevezetése.


Az alapvető emberi jogok biztosának jelentése
Hí­rek 2017.06.22.

Az alapvető jogok biztosának jelentése az AJB-4169/2012. számú ügyben


Tiltakoznak a kényszernyugdíjazás ellen a házi gyermekorvosok
Hí­rek 2017.06.22.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tiltakozik a közszférát érintő nyugdíj törvény ellen és kéri a hatályon kívül helyezését az egészségügyi szférában.


MedicalOnline 2012. augusztus 29.: Plusz pénzt kapnak az alapellátást nyújtó háziorvosok, védőnők és fogorvosok
Hí­rek 2017.06.22.

Értesüléseink szerint döntött a kormány, 14 százalékkal emelkedik az alapellátásban dolgozók kártyapénze. Információink szerint a mai kormányülésen jóváhagyták az Emberi Erőforrások Minisztériumának azt az elképzelését, miszerint az év utolsó két hónapjában már emelt összegű finanszírozást kapjanak a felnőtt-és gyermek háziorvosok, a védőnők és a területi ellátási kötelezettséggel bíró fogorvosi praxisok is


Meningococcus C elleni immunizáció
Hí­rek 2017.06.22.

A gyermekeknek és a gyermekorvosoknak egyaránt érdeke, hogy a szülők időben értesüljenek a megelőzés lehetőségéről.


Megállapodás “Sztrájkbizottság” létrehozására
Hí­rek 2012.04.17.

Megállapodás "Sztrájkbizottság" létrehozására


Ülésezett a Házi Gyermekorvosok Egyesületének vezetősége
Hí­rek 2012.04.04.

Már hagyomány, hogy évente egy alkalommal kétnapos kihelyezett tanácskozást tart egyesületünk vezetősége. Erre ezúttal március végén Pécsett került sor, ahol vendéglátónk Párti László kolléga, valamint Pécs Város Önkormányzata volt.


Sajtóvisszhang
Hí­rek 2017.06.22.

Sajtóvisszhang az egyesület nyilatkozatára, melyben tiltakozunk a tervezett béremelés alapellátókat érintő elmaradása miatt.


Kihagyták az alapellátást
Hí­rek 2012.03.01.

Állásfoglalás Amint az széles körben ismert, az egészségügy most tervezett béremelése az alapellátás dolgozóit nem érinti. Nem vitatjuk a kórházakban, szakrendelőkben dolgozó orvosok, nővérek, műtősök és más alkalmazottak béremelésének aktualitását, nem a nekik szánt keret újraosztását kérjük.


Mi is lesz a táborozás előtti orvosi vizsgálattal?
Hí­rek 2017.06.22.

A 2012. február 7-én, a medicalonline oldalán megjelent "Mi is lesz a táborozás előtti orvosi vizsgálattal?" című cikkre (megtekinthető: itt) írt válaszok.


Tájékoztató a gazdálkodó szervezetek kötelező regisztrációjáról és a gazdasági kamarai hozzájárulás megfizetéséről
Hí­rek 2017.06.22.

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.


OALI Pályázat
Hí­rek 2017.06.22.

OALI Pályázati felhívás háziorvosi eszközbeszerzésre, praxisjog vásárlására, "Az Év praxisa a Kárpát-medencében".


A Házi Gyermekorvosok Egyesületének indikátorjavaslatai
Hí­rek 2017.06.22.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének indikátorjavaslatai és alapelvek – levél dr. Beneda Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárság Államtitkárai Kabinet kabinetfőnőkének részére.


Praxisjog, praxisalap javaslat
Hí­rek 2017.06.22.

Javaslat az Államtitkárság részére.


A Magyar Gyermekorvosok Társasága 2011. szeptember 2-án megválasztott vezetősége a 2012 – 2015 időszakra
Hí­rek 2017.06.22.

A 2011. szeptember 2-án megválasztott vezetőség a 2012 - 2015 időszakra.


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Gyermek-endokrinológia az alapellátásban továbbképzés és workshop
2018. április 7. (szombat), 9-16 óra között

Danubius Hotel Helia Budapest
1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.Kávészünet-20
2018. május 11-13.

Hotel Azúr, Siófok

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program