2021. októberi extra

Őszi továbbképzések, rendezvények

Kedves Kollégák!

Új lehetőségek nyíltak meg előttünk a legfrissebb szakmai információk megszerzésére! Figyeljétek honlapunkon a "rendezvények" fül alatt, és a Hírlevelekben is, az aktuális lehetőségeket!


HGYE tájékoztatója az ügyeleti rendszer átalakulásáról 3. rész

Az ügyeleti rendszer átalakításáról szóló sorozatunk előző részében összefoglaltuk, hogy melyek azok a szempontok, amelyeknek ideális esetben érvényesülnie kellene a gyermek-alapellátási ügyelet szervezésekor. 
Sajnos, amikor megvizsgáljuk a realitást, akkor egész más feltételekkel találkozunk.

1. rész ITT olvasható.
2. rész ITT olvasható.


Kérdőív - hazai hozzátáplálási gyakorlat

Csanádiné Pálinkás Bernadett Semmelweis Egyetem Táplálkozástudományi MSc hallgatója készített egy online kérdőívet. A kutatás célja, hogy felmérje a hazai hozzátáplálási gyakorlatot.
A házi gyermekorvosok segítségét kéri a kitöltésben. A kérdőív önkéntes, anonim, feleletválasztós kérdéseket tartalmaz és kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe. 

A magyar nyelvű kérdőív IDE kattintva tölthető ki.


Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...! - SE továbbképzés - 2021.10.26.

A Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája ismét elindítja a korábbi évek sikeres továbbképzési sorozatát.

Minden gyermekkel foglalkozó kollégát várnak az "Új kihívások és lehetőségek a gyermekorvosi gyakorlatban című, kedd délutáni rendezvényeikre.
Az első alkalomra 2021. október 26-án kerül sor, amelynek témája Long-COVID a gyermekkorban.

Jelentkezni 2021. október 22-ig, 12 óráig lehetséges.

Részletek:


HGYE tagság: 2021. évi tagdíj és szolgáltatások

Kedves Kolléga, Kedves HGYE Tagtársunk!

Az eddigi tagdíjbefizetéseit ezúton is köszönjük! Bízunk benne, hogy a HGYE szolgáltatásaival elégedett, egyúttal szívesen vesszük észrevételeit, ötleteit a hgye@hgye.hu címünkön.

Azon tagtársaktól, akik még fizették be idei tagdíjat, ezt megtehetik a 11713005-20419448 bankszámlaszámlára. Egyesületünk 2020. november 21-én megtartott online küldöttgyűlése 31/2020.11.21. KGY számú határozatával a szervezet éves tagdíját 15.000 (tizenötezer) forintban állapította meg, amelyért számos szolgáltatást nyújtunk.  


MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél: Mit tehetünk az immunrendszerünk támogatásáért?

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája:  Mit tehetünk az immunrendszerünk támogatásáért. A hírlevél az alábbi linken olvasható.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció